De nieuwe beheerder

Na een flinke verbouwing opent activiteitencentrum Zomerpark binnenkort weer de deuren. We stellen hier twee mensen voor die er een belangrijke rol vervullen. De nieuwe beheerder Petra Zwetsloot. Ze is nu ruim twee jaar in dienst bij Maatvast, de organisatie die het activiteitencentrum in Getsewoud beheert en exploiteert. Ze werkte in de afgelopen periode als beheerder op drie locaties van Maatvast in Hoofddorp en daarnaast een avond in het dorpshuis van Badhoevedorp. Zodra de verbouwing van het activiteitencentrum hier klaar is, stopt ze daar en komt ze in Nieuw-Vennep te werken. Ze woont hier in het dorp en heeft daarvoor lange tijd in Getsewoud gewoond. In Hoofddorp heeft ze activiteiten voor allerlei leeftijdsgroepen georganiseerd. Ze werkt er samen met de jeugd- en maatschappelijk werkers van Meerwaarde en onderhoudt contact met alle clubs en organisaties die activiteiten uitvoeren. Ze praat met omwonenden, scholen en instellingen om initiatieven van de grond te krijgen, zoals bijvoorbeeld – ten tijde van het interview – een eetcafé. In Badhoevedorp heeft ze in opdracht van de gemeente en in samenwerking met Meerwaarde een jongerenavond georganiseerd. Ze spreekt positief over ‘haar’ jongens, die eerder tot ergernis van buurtbewoners hun vertier op straat zochten.

Waar zet je je voor in?

Petra heeft de opdracht om over een jaar 70% van de openingsuren gevuld te krijgen met activiteiten waaraan bewoners komen deelnemen. ‘Ik ga me ervoor inzetten om er een levendig centrum van te maken, waar jong en oud graag komt om aan iets leuks of interessants mee te doen. Direct na de verbouwing ga ik beginnen met schoonmaken en opruimen. En ik zal veel op pad gaan om mensen naar het activiteitencentrum te krijgen.’ Petra is fulltime aangesteld, maar begint tijdens de opstart van het centrum parttime als beheerder. Daarnaast ondersteunt ze haar teamleider bij het werk in de andere wijkgebouwen in Nieuw-Vennep.

Hoe bereik je de bewoners?

“Ik zou over een tijdje graag een mooie brochure maken, om huis aan huis te verspreiden, met daarin het hele programma van het activiteitencentrum. Ik heb zelf ideeën over de activiteiten die we kunnen opzetten, maar ik ga luisteren naar welke wensen er zijn. En natuurlijk werk ik samen met het Activiteitenteam Getsewoud. Ik hoop dat bewoners mij zullen benaderen met vragen en ideeën. Het makkelijkst is dit per email op petra. zwetsloot@maatvast.nl. Als beheerder regel ik niet alleen de ruimte, de koffie en de thee, maar zorg ik bijvoorbeeld ook voor het maken van flyers die de organisatoren kunnen verspreiden.”

Wat zijn de plannen voor het komend jaar?DSCF6092

“We schrijven als eerste een prijsvraag uit voor een nieuwe naam van het activiteitencentrum. De naam moet voor alle bewoners van Getsewoud aansprekend zijn. Verder denk ik erover iets te doen voor ‘sleutelkinderen’. Ze vinden het na school misschien leuker om hier samen te zijn dan alleen thuis. Er is nu al een handwerkgroep actief en we kunnen het aantal creatieve groepen uitbreiden. Zangkoren en bandjes kunnen komen repeteren in de inmiddels goed geïsoleerde feestzaal. En een kookclub lijkt me ook heel leuk, maar dan moet ik wel eerst een budget aanvragen om een goede keuken in het pand te krijgen.” En zo kan ze nog wel even doorgaan. Met de gereedkoming van het activiteitencentrum is er volop ruimte voor nieuwe initiatieven. Ze heet u van harte welkom. “Ik ga me ervoor inzetten om er een levendig centrum van te maken, waar jong en oud graag komt om aan iets leuks of interessants mee te doen.”

Bron: Nieuwsbrief Wijkraad Getsewoud, oktober 2015 (aangepaste versie)