Wijkprojecten

Een wijk is nooit af, daarom zijn er ook in Getsewoud altijd kortere en langere projecten binnen de wijk. Deze verbeteracties kunnen op initiatief van de wijkraad, de gemeente en/ of andere partijen plaatsvinden, net als de uitvoering overigens. Mocht u zelf suggesties hebben of een keertje deel willen nemen, voel u vrij en neem contact met ons op via het contactformulier of via info@wijkraadgetsewoud.nl!

Schermafbeelding 2014-12-02 om 22.12.35

De drainage-actie is zo’n actie die voor dit jaar voor de tweede maal gehouden wordt in de wijk. De wijkraad zag enkele jaren geleden een grote behoefte aan een oplossing voor onder meer het water in de kruipruimten van de huizen in Getsewoud. In samenwerking met onder meer de gemeente ontstond zo de eerste drainage-actie in 2012. In 2015 kwamen er vanuit de wijk steeds meer verzoeken om een herhaalactie. De wijkraad heeft daarom in samenwerking met onder meer de gemeente wederom een drainage-actie opgezet in 2015/2016. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u hier klikken.

Schermafbeelding 2015-03-21 om 21.05.06

Een heel andere actie in de wijk is de wijkschouw. Deze actie houdt zich juist bezig met de meer algemene punten in onze wijk en werd in 2015 voor de derde maal in de geschiedenis van Getsewoud gehouden. Bewoners konden punten aanleveren die onze wijk beter, mooier, veiliger en socialer maken, wij verzamelden ze en gingen ermee naar de gemeente. Ook hier dus een nauwe samenwerking met de gemeente, zij bepalen tenslotte uiteindelijk welke punten wel en welke punten niet opgepakt worden. Wij als wijkraad kunnen met behulp van uw punten de punten meer gestructureerd onder de aandacht brengen en zo hopelijk deze punten realiseren. Zo bouwen we samen aan ons Getsewoud. Voor de actuele stand van zaken kunt u hier klikken.

BuurtbegrotingIn Getsewoud staan we ondanks de arbeidsintensiteit van de wijkschouw erg achter de wijkschouw. Eén van de redenen hiervoor is dat we mooie concrete resultaten voor de wijk hebben kunnen bereiken in het verleden. In 2015 kwamen echter twee gedachten samen tot één; de gemeente wil gebiedsgericht werken met behulp van een digitale kaart en wij als wijkraad willen zouden graag dezelfde resultaten bereiken met wat minder arbeid achter de schermen. De pilot wijkschouw werd geboren en werd ook al snel weer omgedoopt tot de pilot buurtbegroting zodat ook de financiën inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Het verloop van de pilot volgen? Klik hier.

zomertijd-klokOmdat de wijk nooit af is staan er ook altijd weer nieuwe projecten op stapel. Dit houdt in dat we aan het bekijken zijn in hoeverre er bijvoorbeeld draagvlak is om het onderwerp aan de kaak te stellen of dat we bezig zijn om dit onderwerp te volgen, omdat we mogelijke problemen in de toekomst voorzien. Mocht u zelf zo’n onderwerp tegenkomen Opschoonactie 2016en dit onder onze aandacht willen brengen dan kan dat natuurlijk altijd, graag zelfs! We bouwen tenslotte samen bouwen aan onze wijk en daarin bent u onmisbaar. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of info@wijkraad-getsewoud.nl.

De opschoonactie is een actie waarbij de wijkraad ieder jaar in verschillende samenwerkingsverbanden de wijk ontdoet van zwerfafval. Wist je trouwens dat je zwerfafval op ieder moment bij de gemeente kunt melden via een melding openbare ruimte dan wel via de app van de gemeente? Voor meer informatie over de actie van dit jaar kunt u hier klikken.