Jeugd

nieuwe-site

Op dit moment zijn we bezig met het verder actualiseren van onze vernieuwde website. Mocht u nu al suggesties of ideeën hebben dan zijn deze zeker welkom!
We bouwen tenslotte samen aan ons Getsewoud!


Wanneer een relatief nieuwe wijk wordt gerealiseerd trekt dit over het algemeen ook veel jonge gezinnen aan. Ook voor Getsewoud is dit waar. De wijk kent dan ook niet alleen verschillende scholen, maar ook behoorlijk wat speelplekken. Kleine kinderen worden groot en daarmee moet er ook steeds meer aandacht komen voor de wat oudere jeugd. De wijkraad vraagt al jaren voor voor alle jeugd aandacht, maar moet constateren dat dit voor de jongere jeugd wat beter lukt dat voor de wat oudere jeugd. Toch merken we ook dat de oudere jeugd wel steeds meer in belangstelling komt al is dat helaas lang niet altijd positief.

ScholenGetsewoud kent vijf scholen gericht op het basisonderwijs, twee in het noordelijke gedeelte en drie in het zuidelijke gedeelte van de wijk. Allen zijn zij uniek en hebben zij een eigen karakter. Voor meer informatie over de scholen zelf verwijzen wij u naar de websites van de scholen. Mocht u meer informatie willen hebben over zaken die het gevolg zijn van de scholen in onze wijk dan kunt u hier klikken

Speelplekken

Getsewoud kent heel wat speeltuintjes. Achter iedere speelplek zit een gedachte en een plan. Zo zijn de speelplekken gericht op de allerkleinste dichtbij de huizen gesitueerd en de speelplekken voor de wat grotere kinderen zijn juist weer wat verder weg geplaatst. Ook het aantal, de locatie en de inrichting van de ruimte is een punt van aandacht geweest bij de aanleg. Toch zijn er nog wel aandachtspunten, voor meer informatie kunt u hier klikken.

Jeugd 12+De jeugd van 12+ verdient misschien nog wel de meeste aandacht in Getsewoud. Zij zijn te groot voor de speelplekken en te jong om zelfstandig naar de omliggende dorpen en steden te reizen. Dit is ook de groep die graag zijn vrienden ontmoet en merkt dat er weinig mogelijkheden zijn om dit zonder potentiële overlast te kunnen doen binnen de wijk. Als Wijkraad vragen we al jaren om aandacht voor deze trend, maar merken dat het een uitdaging is. Wilt u meer lezen over de ontwikkelingen dan kunt u hier klikken.